Hızlı Başvuru

Belge başvurunuz için şimdi formu doldurun, size dönüş yapalım.

MYK Belgelendirme Hizmetlerimiz

MYK- Ahşap Kalıpçı

11UY0011-3 – AHŞAP KALIPÇI – Seviye 3 (Rev.03)

Şimdi Başvur

MYK- Alçı Levha Uygulayıcısı

12UY0054-3:2012-Rev.00 – MYK-ALÇI LEVHA UYGULAYICISI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- Betonarme Demircisi

11UY0012-3 – BETONARME DEMİRCİSİ – Seviye 3 (Rev.03)

Şimdi Başvur

MYK- Betoncu

12UY0049-3:2012-Rev.00 – MYK-BETONCU – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- Duvarcı

12UY0048-3:2018-Rev.01 – MYK-DUVARCI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- Isı Yalıtımcısı

12UY0057-3:2015-Rev.01 – MYK-ISI YALITIMCISI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- Seramik Karo Kaplamacısı

12UY0051-3:2018-Rev.01 – MYK-SERAMİK KARO KAPLAMACISI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- Sıvacı

11UY0024-3:2013-Rev.02 – MYK-SIVACI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- İnşaat Boyacısı

11UY0023-3:2013-Rev.02 – MYK-İNŞAAT BOYACISI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK- İnşaat İşçisi

16UY0253-2:2016-Rev.00 – MYK-İNŞAAT İŞÇİSİ – Seviye 2

Şimdi Başvur

MYK- İskele Kurulum Elemanı

12UY0056-3:2013-Rev.01 – MYK-İSKELE KURULUM ELEMANI – Seviye 3

Şimdi Başvur

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin Avantajları Nelerdir?

Ulusal yeterlilik sistemi orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlar. Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunu yaygınlaştırarak yaşam standartlarımızın yükselmesini de destekler.

Bireyler için avantajları nelerdir?
  1. Ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme değerlendirme sonucunda alınan belge, kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sergileme olanağı vermektedir.
  2. Ulusal yeterlilikler yaygın ve informal öğrenmenin tanınmasına imkan verdiği için bireyler kişisel gelişimlerini daha çeşitli ve esnek yollarla sağlayabilirler. Mesleki ilerleme yolları daha açık hale geldiğinden kariyer hareketliliği desteklenmektedir.
  3.  

 

İşverenler için avantajları nelerdir?
  1. İşverenler mesleğin gerektirdiği nitelikli ve belgeli iş gücüne daha kolay ulaşabilmekte ve teşvik imkânlarından yararlanabilmektedir.
  2. İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü artırmakta, doğru insan kaynağı planlaması ile zaman ve para kaybı engellenmiş olmaktadır.
  3. Nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılması, tüketiciye sunulan ürün ve hizmetin kalitesinin artmasına katkıda bulunmaktadır. 
MYK Belgeleri

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır ?

Bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve MYK tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.

Adaylar, belge almak istedikleri ulusal yeterliliklerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarını MYK internet sitesindeki yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları arama modülünden sorgulama yaparak öğrenir.

Sınav ve belgelendirme sürecinin tamamı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yürütülür, bireyler sınav başvurularını belge almak istedikleri ulusal yeterliliklerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına yaparlar.

Ulusal yeterliliklere göre yürütülen teorik ve performansa dayalı sınavlarda başarılı olan adaya MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve aynı format dâhilinde taşınabilir cüzdan tipi MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı düzenlenir.

MYK Belgeleri

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin görsel özellikleri nelerdir?

MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri ve MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartları, yalnızca MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca (YBK) düzenlenir. Belge ve kimlik formatları MYK Yönetim Kurulu tarafınca belirlenmiş olup, aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Belge ve kimlik kartlarının ön yüzünde belgeyi düzenleyen YBK’nin logosu ve ismi yer alır.
  • Belge ve kimlik kartlarının ön yüzünde belgeyi düzenleyen YBK’ye ait MYK Markası ile akreditasyon markası bulunur.
  • Belge ve kimlik kartlarının arka yüzünde belgelerin doğrulanmasını sağlayan kare kod barkod yer alır. Cep telefonlarında, tabletlerde veya diğer mobil cihazlarda bulunan kare kod barkod okuyucu programlar kullanılarak bu kare kod barkodlar okutulduğunda her belge- kimlik sahibinin belgesine ait bilgiler MYK Web Portal üzerinden kontrol edilebilir.
  • Belgelerin arka yüzünde güvenliğin sağlanması ve sahteciliğin önlenmesi amacıyla MYK logosunu içeren hologram etiket bulunur.